sfârșit de mai la Valea lui David

Mi-am cam făcut un obicei ca din când în când să ajung pe la Valea lui David, rezervație cu profil botanic aflată la vest de Iași. Circa 50 de hectare de stepă, circa 500 de specii de plante… și nu se știe aproape nimic despre fauna de acolo.

Eu ca de obicei am mers după faună dar nu am prea găsit insecte (anul acesta este extrem de ciudat) 🙁 .  În schimb vegetația este extrem de dezvoltată pentru acest moment al anului. Oricum nu am stat prea mult pentru că era și foarte cald, și foarte vântos iar eu ca un deștept ce sunt nu mi-am luat Claritin-ul la mine… cred că cel puțin unii știu despre ce vorbesc. Am făcut câteva fotografii la unele plante… și la unele insecte și gata… pentru altă dată.

Cred că e plictisitor cu atâtea cuvinte așa că dau drumu la fotografii (toate făcute în 29.mai.2011).

Cam așa arată locul văzut din sudul rezervației (circa 1 km în lungime și circa 500 m spre deal)… știu că din unghiul ăsta lățimea pare mai mare decât lungimea 😉 .

Câteva din plantele fotografiate, mai multe imagini la fiecare specie de aici pe situl dedicat lor… nu trebuie să căutați voi că pun eu link 😉 .

Echium russicum

Anchusa barrellieri

Cerinthe minor

Linum hirsutum

Și niște insecte ca să nu se spună că m-am dus chiar pe degeaba acolo 🙂 .

Protaetia ungarica

Dicranura ulmi

Revin, poate că mâine, cu câteva imagini din Țarcu… la început de iunie.

7 Responses to “sfârșit de mai la Valea lui David”

 1. Super!
  Ca de obicei !

 2. Gerard Keane Says:
  June 8th, 2011 at 9:58 pm

  Weather here caused very early vegetation growth and now we have night frosts, so strange year here too. I like the revolving globe 🙂

 3. @Gabriela
  😀

  @Gerry
  yes, I know… was the same in Turkey 🙁
  thanks for the visit

  Cosmin

 4. Frumoasa zona. Stiu si eu prea bine de Claritine, am alergie de primavara, moartea unui naturalsit fotograf. Iti curg ochii pe vizorul aparatului :))
  Cat despre Valea lui David, anul trecut am vizitat-o si eu in iulie, cautand “urme” de vipera si gasind insa un stadiu de Saga pedo in forma maronie. Pacat de porcaria din centru…La propriu porcarie. Anul asta insa luna august cred ca ar fi de preferat, cu Saga pedo la dimensiuni adulte 😉 Spor !

 5. @Maximilian,
  Vipere cel mai bine in primavara, desi eu inca nu am avut noroc sa intalnesc. In iulie ar trebui sa fie deja adulta Saga pedo (vezi si aici: http://cosmln.nature4stock.com/?p=414.

  Porcarie din centru? nu-mi dau seama despre ce este vorba.

 6. Maximilian Teodorescu Says:
  June 10th, 2011 at 11:36 am

  Vipere da, in primavara ai sansele cele mai mari, insa depinde mult de zona. In retezat le-am gasit in iulie pe la jumatea lunii, ce-i drept din cauza climei de munte. La Canaraua Fetii in aprilie intr-adevar. Insa daca stii pe unde sa te uiti, te duci de dimineata si cauti frenetic, le gasesti si prin vara.
  Saga pedo am gasit-o din cate ti-am zis doar in stadiu pre-matur, pregatindu-se de napralire (de fapt incepuse deja).
  Porcaria e curtea aia mare cam la 1 km de cand parasesti drumul dinspre Iasi. Zic porcarie ca aveau vreo 5 porci de cel putin 120-140 kg, plus unul enorm de vreo 200 si ceva.

 7. Adrian Ruicănescu Says:
  September 22nd, 2019 at 6:46 pm

  Saga pedo este multă acolo. În 2 ore am văzut 4 exemplare, fără să mă uit neaparat după ele. Nu-mi aduc aminte dacă este Acrida. Parcă am văzut nimfe, dar nu sunt sigur că era în Valea lui David.

Leave a Reply