Nucsoara – 25.mai.2008

May 26th, 2008 Cosmin Manci

De acum voi incerca sa tin blogul la zi, sper sa si reusesc.

Dupa ziua de lucru de ieri, a fost Ziua Europeana a Parcurilor Nationale iar aici la Nucsoara am avut un mic eveniment urmat de o mica excursie cu copii, azi am vrut sa ies afara de capu meu. M-am trezit si cu ditamai dulaul cu mine… cainele sefului… asa ca am avut cu cine sa ma plimb :).

O zi frumoasa, un pic soare, un pic nori, putin vant, mai tarziu si cativa stropi… inclusiv de la caine si de asemenea s-a intetit si vantul… dar a fost o zi buna de umblat aiurea.

Scopul era sa vizitez niste stanci care ar fi parut ca au o vegetatie mai interesanta… dar in afara de o feriguta mai interesanta (Asplenium septentrionale), mai nimic. Eu speram la ceva orhidee pe acele stanci dar socoteala de acasa…

Oricum ziua a inceput ffff bine de cu noapte cand in balcon a venit la lumina un exemplar mascul de Saturnia pyri … au trecut ani de cand nu am mai vazut specia (exemplarul avea cam 12 cm anvergura).

Saurnia pyri

Si feriguta (Asplenium septentrionale), e prima oara ca eu o vad (de fapt a doua, am mai fost acolo cu ceva timp in urma cand abea pocneau frunzele).

Asplenium septentrionale

Pana acolo am mai facut ceva fotografii la una alta, cateva dintre imagini:

Bruckenthalia spiculifolia (Coacaza)

Bruckenthalia spiculifolia

Polygonatum multiflorum (Pecetea lui Solomon)

Polygonatum multiflorum

O molie, Euplocamus anthracinalis

Euplocamus anthracinalis

Lacerta viridis (Gusterul)

Lacerta viridis

Si pentru incheire… a fost o zi gustoasa… Fragaria vesca (Fraguta)

Fragaria vesca