21.martie.2009

March 21st, 2009 Cosmin Manci

De astăzi începe să prindă şi mai bine formă o idee nebună pe care o am de mai mult timp… sper ca într-o zi voi putea vedea vulturul bărbos (zăganul) (Gypaetus barbatus) zburând în România, prin Retezat şi aiurea pe unde cândva îşi avea casa. De ce spun asta: pentru că de ceva timp am corespondenţă pe această temă cu străinătatea în ideea realizării unui proiect, pentru că azi plec spre Austria şi Italia pentru a afla mai multe despre subiect şi cam atât pe moment. Asa că sper ca de început îl voi vedea zburând peste Alpi.

Tot legat de subiect aş vrea să mulţumesc celor care m-au ajutat: Florian şi mai ales a revistei BioPlanet care au ajutat ca acest prim aspect să devină posibil. Când voi avea conexiune de internet voi încerca să vă spun ce se mai petrece, pe unde mai sunt… ştiri vor putea fi citite şi pe situl BioPlanet.

Alte ştiri de moment:

  • situl dedicat orhideelor a luat naştere… mai este mult de lucru dar a pornit (probabil că va mai creşte doar când mă voi întoarce)
  • la păsări sunt acum 215 specii (aceeaşi situaţie… pentru când mă voi întoarce)
  • poate aţi observat că un nou translator a fost folosit pentru site (din acest motiv voi încerca de acum încolo să folosesc caracterele româneşti… acurateţea o să fie mai buna)

Cam atât şi sper să mai treceţi pe aici.