sfarsit de 2008

December 31st, 2008 Cosmin Manci

Ieri (30.decembrie.2008) am fost putin in munte. Extrem de frumos afara dar foarte frig. Doar putin mai sus de cascada Lolaia… totul este inghetat… asa cum se poate vedea in cele doua fotografii: mai sus de cascada Lolaia si Cascada Lolaia.

La intoarcere in Nucsoara, pe cosul unei case, am observat o cucuvea (Athene noctua).

Astazi (31.decembrie.2008) o zi complet diferita, cetoasa dar frumos din cauza chiciurii. Tot azi am avut norocul sa fotografiez mai bine un corb (Corvus corax)… il impart si aici. Sper sa va placa si voua.

Un sfarsit de an placut pentru ca 2008 e gata, maine e 2009

Alunari in… Timisoara

December 28th, 2008 Cosmin Manci

Astazi am ajuns pentru cateva ore in Timisoara si am facut o “statie” de circa o ora in Parcul Botanic.

Acolo surpriza… eu in Retezat si pe langa vad/aud in fiecare zi alunari (Nucifraga caryocatactes) dar nu am prea reusit sa trag in foto… dar acum la Timisoara am putut sa stau pe langa un exemplar fara prea mult chin din partea mea. Exemplarul a fost fotografiat si de Lucian (un coleg din facultate), el gasind mai tarziu inca un exemplar in Parcul Poporului. Mai jos e si rezultatul a ce am facut.

Ramane problema legata de apartenenta speciei la subspecia caryocatactes… cea europeana, prezenta si in Carpati (si aici in Retezat, foarte sedentara) sau macrorhynchos (subspecia siberiana care apare uneori in Europa ca o specie “de invazie”)… cateva date despre asta aici.

Eu personal nu pot sa spun carei subspecii apartine acest exemplar, dar comportamentul exemplarului ar spune ca este ssp. siberiana… poate voi afla mai multe.

Sper ca zilele astea… cate au mai ramas din acest an sa fiu un pic sus un munte… daca nu LA MULTI ANI!!!!

Sarbatori Fericite si mai bine pentru 2009 !!!!

December 24th, 2008 Cosmin Manci

Pe aici la parc cu cateva zile inainte de sarbatori incerc sa fac o fotografie. O fotografie pe care sa o folosim ca si felicitare la parc.

Si pentru ca anul acesta zapada a a fost prea mare ca sa pot urca am ales o abordare diferita.

Muntii Retezat vazuti din Depresiunea Hategului, mai exact de pe varful Poieni. Multumesc si Gabrielei ca s-a chinuit cu prelucrarea imaginii. Sper sa va placa si voua (click pe ea sa o vedeti la o dimensiunea acceptabila).

Sarbatori Fericite si Un 2009 Mai Bun !!!!! (chiar speram asta, noi cei de la parc, pentru ca dupa cum se arata politica la orizont urat o sa mai fie)

noutati pentru libelule

December 17th, 2008 Cosmin Manci

Zilele acestea nu am mai fost pe afara avand un program destul de incarcat iar noaptea am mai lucrat destul de mult la websit-ul dedicat libelulelor.

In acest moment peste 500 de puncte (in total) se afla pe harti. O harta cu o vedere generala asupra acestora se afla aici.

Pana saptamana viitoare sper ca inca cel putin 500 de puncte sa fie pe harti, pe moment probabil nu voi apuca sa fac prea mult aici fiind plecat. De asemenea cat de curand sper ca vor apara si pagini mai dezvoltate pentru diferitii taxoni.

… in cateva ore desteptarea si spre Tulcea… cei de la Parcul National Macin ne-au invitat la un seminar. Sper ca macar sambata sa pot iesi un pic si pe afara.

Romania… peisaje

December 11th, 2008 Cosmin Manci

Ca sa mai fie un pic de activitate pe aici… o altaprezentare.

Tot de la Gabriela … ghid si fotograf, de data asta cu peisaje din Romania… fata frumoasa a acestei tari.

Sper sa va placa…