8.noiembrie.2008 langa Nucsoara si pe Valea Salas

Astazi ziua era splendida asa ca dimineata mi-am luat echipamentul si am plecat pe afara… pe la poalele Retezatului. Ca am vrut sau nu a trebuit sa-mi iau si companion… scap de el doar daca plec cu masina πŸ˜‰ .

El a fost insotitorul de azi (de fapt la sfarsit m-a parasit cred ca nu mai vrea sa mearga curand cu mine πŸ™‚ ).

il cheama Fram si e… mare, si… are limba roz.

Iesirea a inceput frumos reusind sa fotografiez cateva specii de pasari comune in cateva minute (fotografii bune/acceptabile).

Vrabia de casa (Passer domesticus) – mascul

Uliul porumbar (Accipiter gentilis) – un juvenil

Presura galbena (Emberiza citrinella)

Mai departe a urmat un lung si cam plictisitor drum in susul Vaii Salas… spre izvoare. Tinta era sa regasesc ciocanitoarea cu spate alb (Dendrocopos leucotos) si sa reusesc sa fac niste fotografii mai bune, doar am vazut. La un moment dat am parasit valea urcand prin padure spre Magura Nucsorii iar intr-o zona exceptionala plina de molizi batrani o asociatie de pasarele de multe neamuri m-au cam oprit. De fapt mai ales din cauza unui pitigoi motat (Parus cristatus) dar fara a reusi sa fac niste fotografii… prea mult desis. Partea cea mai frumoasa a fost ca la un moment dat aud un ciocanit iar in final am gasit sursa… o femela de ciocanitoare cu trei degete (Picoides tridactylus) o specie pe care nu mai reusisem sa o vad. Am putut vedea o pereche dar singurele fotografii pe care le-am reusit sunt cam din dos si spate… tot prin varf si printre crengi a stat. Atasez si o fotografie care mai mult se poate incadra la “quiz.

Deja soarele se lasa peste creasta asa ca am decis sa ma intorc dar nu pe drum/carare ci direct pe langa vale. Un drum frumos dar foarte greu, de foarte multe ori fiind necesar sa trec de pe o parte pe alta sau sa ma folosesc si de maini ca sa pot cobora.

Multe cascade iar la doua dintre ele am si facut cateva fotografii.

Speram ca azi fiind mai mult prin padure sa gasescmai ceva ciuperci dar nu prea. Totusi am facut cateva fotografii inclusiv cu o specie mai interesanta pe care nici macar nu o observasem pana acum.

Macrotyphula fistulosa

Fomitopsis pinicola, desi este o specie care se gaseste mai ales pe conifere astazi am gasit mai multe exemplare pe anin alb (Alnus incana)

Cam atat de astazi.

7 Responses to “8.noiembrie.2008 langa Nucsoara si pe Valea Salas”

 1. Fotografii minunate, ca de obicei. SΔƒrmanul Fram, cred cΔƒ urΔƒΕŸte cascadele… πŸ˜‰

 2. multumesc.

  cred ca da… saracu de el a alunecat la un moment dat pe o piatra… dar ii place apa ;).

  cosmln

 3. Dragul meu,
  Cred ca ai vrut sa imi faci in ciuda cu iesirea asta…Eu am reusit sa stau doar in fumul restaurantului…Oricum de abia asteptam sa citesc blogul, si uite, astazi chiar ai scris f frumos, si ti-au si iesit pozele cu cascadele, fara filtru…:P.

  Sa scrii mai des chiar si fara fotografii :). Sunt sigura ca nu sunt singura careia ii place blogul tau.

  πŸ™‚

 4. Hi Cosmin,
  I think your companion needs a haircut πŸ™‚ I guess all the hair will help for the coming winter there. Here in Ireland he would need an umbrella :D. Your readers , including yours truly, await the next post.

  Gerry.

 5. Hi Gerry,

  thanks for keep coming back here.
  Fram love water so i don’t think problem will have any need for an umbrella. but one advice if you ever meet with him in rain.. keep some distance… if Fram start to shake his body… πŸ˜‰

  will come also next post sooner or later πŸ˜‰

  cosmln

 6. Foarte frumoase fotografii! πŸ™‚

 7. @ Sabau Ioana

  multumesc,
  cosmln

Leave a Reply