“Road trip” – 15.noiembrie.2008 – Bruxelles

Noaptea de 14 am dormit langa Bruxelles (Brussels) in Belgia la prietenii lui Alin iar in 15 (nu foarte dimineata) am plecat prin Bruxelles. Am vizitat gradina botanica (langa Meise) si mai tarziu prin centrul orasului. Aceeasi vreme ploioasa dar eram departe de casa asa ca am incercat sa vedem cate ceva.

In gradina botanica din Meise prima surpriza a fost sa vad papagali (deja stiam de asta… dar nu ma asteptam la acel numar). Si nu una ci doua specii (marele si micul Alexandru)… pecare am reusit acceptabil sa-i si trag in poza.

Micul Alexandru (Psittacula krameri) – extrem de multi si galagiosi

Marele Alexandru (Psittacula eupatria) – nu atat de multi dar la fel de galagiosi si mult mai mari


Tot aici am putut vedea numeroase exemplare de Alopochen aegyptiacus (Gasca de Egipt)

Sar peste alte pasari vazute si pentru ca eram intr-o gradina botanica trecem la plante (numele plantelor sunt de pe placutele locului).

Erica hebecalyx

Tibouchina urvilleana

Maxillaria picta

Maxillaria luteoalba

Passiflora ligularis

Haemanthus albiflos

Astrophytum myriostigma

Dupamasa am fost in oras unde, din nou, din cauza amenajarilor pentru craciun e plin de cabluri si nu prea se pot face niste fotografii decente. De asemenea nici vremea nu a tinut cu noi. Doar o fotografie din piata centrala.

Seara am ajuns in Bruges (Brugge) unde ne-am plimbat (eu si Gabriela, Alin a ramas in urma) sa vedem ce si cum e orasul. Frumos dar am nimerit in plin festival al berii si era plin de oameni. Cateva fotografii si la somn.

Lumina de pe cer este de la un spot (de fapt trei) a carui raza de lumina tot era plimbata.

Leave a Reply