“Road Trip” – 18.noiembrie.2008 – prin Olanda

Dimineata la Middelburg… ploaie. Am plecat mai departe spre nord peste ecluzele facute ca sa tina marea departe de uscat in Zealand (Zeeland)… aici o mare parte din pamant este sub nivelul marii. Am fi vrut sa ne oprim sa vedem mai bine, mai multe dar tot ploaie si ploaie asa ca am decis sa plecam spre nord unde am inteles ca era o gradina de fluturi. Drum lung am ajuns acolo in jurul orei 14.00 (local).

Asta pana acum a fost cea mai cea experienta a mea. Singurul repros pe care-l am este din cauza ca sunt biolog, nici un fel de informatii despre identitatea lor. Daca ajungeti acolo vreodata este ceva ce va recomand sa vedeti… chiar merita, mai multe informatii aici.

Cateva dintre imaginile facute acolo… doar imagini fara nume 😉 … forme si culori.

Un aspect interesant a fost si faptul ca vizitatorii aveau voie sa intre si in serele de cultura. In unele era rece, in altele extrem de cald si umed, in unele se putea auzi muzica clasica. Un aspect:

Daca vreti sa cumparti o orhidee sau o alta planta de acolo ar fi una din posibilitati… erau foarte ieftine (cel putin asa mi s-a parut)… pana in 10 euro existau foarte posibilitati de achizitionare (mai mari, mai mici, mai ciudate si tot asa). Ma tot batea gandu sa-mi cumpar o planta carnivora… data viitoare.

Sera dupa sera, minune dupa minune si ultimul loc… valea fluturilor… a fost incredibil. Cateva imagini de acolo… de data asta cu nume… identificarile se pot schimba (am pus nume dupa ce am gasit pe net ici si colo… grea munca).

Morpho peleides (pe mana la Gabriela) si in vedere ventrala

Heliconius melpomene (larva, pupa, adult), larva pe Passiflora

Hamadryas feronia

Caligo atreus – cea mai mare specie existenta la acel moment acolo

Caligo memnon (larva si adult), larva se dezvolta pe bananier (Musa)

Idea leuconoe

Parthenos sylvia

Eu nu prea apar aici dar de data asta o exceptie, eu si cu un Caligo (multumita Gabrielei).

Daca ajungeti pe acolo sa stiti ca e cald.

Sper ca macar odata sa ajung acolo, sa intru dimineata si sa plec seara cand ma dau afara. :))

Inapoi spre sud pana langa Amsterdam si somn de voie.

6 Responses to ““Road Trip” – 18.noiembrie.2008 – prin Olanda”

 1. Data viitoare o sa imi iau o carte, de vreo 1000 de pagini…Si o sa ma prefac ca nu te cunosc cand o sa te dea afara 😛 :)).

  Intr-adevar, este un loc magic care trebuie vazut.

 2. The Netherlands does not have the weather leprechauns that Ireland has, otherwise it would have been sunny most of the time 🙂
  I hope you will be able to visit a real tropical jungle some day, not just a greenhouse. You could probably write your own 1000+ page book afterwards!
  From a non scientific viewpoint- I love the colours of the flowers 🙂

 3. @ Gabriela

  sa socotesti sa-ti ajunga cele 1000 de pagini (sa fie lectura mai plictisitoare) ca de dimineata pana seara e mult… sama cunosti la masina e important 🙂 😉

  @ Gerry

  next time will be sunny :d
  … +1000page and +3000 photos 😉
  also i like the colors and forms but will be so nice if this will have names.

  cosmln

 4. Excelente imagini, ma bucur ca am dat de un astfel de blog, defapt de o persoana preocupata de asa ceva! bravo! 🙂
  Cautam ceva fotografii cu plante pentru niste colaje si…am ajuns aici!

 5. @ alexGhe,

  multumesc… ce imagini ai nevoie?

  cosmln

 6. era vorba de cateva ierburi grase de rocarie, pe care vroiam sa le compun intr-un colaj pentru un client. Degeaba le arat prin desen de mana sau pe PC, pana nu vad ei acolo floarea pusa pe poza curtii lor. 😉 m-am descurcat in final! Spor!

Leave a Reply