prin Grecia

Cum deja unii știu eu (și Gabriela) am plecat în Grecia pentru jumătate de an, așa că voi revedea România prin aprilie… când vine primăvara.

O lună este gata și cum nu am pus nimic pe aici… bag acum la grămadă câteva fotografii făcute zilele astea… când s-a putut merge afară pentru că până acum o vreme cam urâtă pe aici… oare noi am adus ploilea astea?

Fotografiile de mai jos apar cam în ordinea în care au fost făcute aici așa că or să fie la grămadă plante cu muște cu păsări cu mai stiu eu ce și iar plante și iar…

Numele la fiecare poate fi citit când vedeți imaginea mare sau dacă treceți cu mouse-ul peste ea.

Determinările sunt făcute după Paul Sterry – Collins Complete Guide to Mediterranean Wildlife (la mine pe copertă este doar un cameleon… deci cea de acolo probabil că este o altă ediție) și cu ajutorul internetului astfel că probabil vor fi găsite greșeli… dacă mi se spun le corectez. 🙂

Câteva imagini care să arate ceva din Grecia la Gabriela pe blog.

Dacă unii se întreabă ce fac pe aici… un stagiu de străinătate în cadrul doctoratului. Aici la Universitatea din Atena o să pun la un loc datele care există pentru libelule pentru Grecia, deja o mare parte din literatură este scanată și în viitorul foarte apropiat probabil ca pe situl cu libelule (dedicat României) voi face un modul pentru Grecia… mai mult sau mai puțin în aceeași formă. Altfel încerc sa lucrez câteva aspecte legate de libelule pe care nu le prea pot face în România din cauza iernii (este vorba mai ales de studiu asupra stadiilor larvare la libelule, la noi or să cam înghețe apele astfel că…).

11 Responses to “prin Grecia”

 1. In sfarsit a sosit si blogul mult asteptat…:*
  Lasa ca o sa vina el si zile mai frumoase si iesim iar la explorat…

 2. Foarte faine pozele.Sper sa apara cat mai multe postari pe blog de acum incolo…

 3. @Gabriela

  apai daca o sa fie vreme urata pentru atatea luni… inseamna ca e chiar rau de tot cu clima asta.

  @Alexandru,

  multumesc de vizita si comentariu… sper ca o sa mai fie mai multe postari.

  cosmln

 4. Good to see you back Cosmin and with new photos 🙂

  Gerry

 5. Nice, chiar isi merita investitia tunurile alea :P. Vad ca incontinu esti tot o libelula te admir pt chestia asta 🙂 bafta 😉 PS: Nunta?

 6. @Gerry,

  thanks for the visit… some more new photo are available 😛

  @Ionut,

  multumesc de vizita si comentariu… incerc si eu.
  nunta… candva 😉

  cosmln

 7. Ce viata! 6 luni in Grecia! Va invidiez 🙂 Distractie placuta si spor la treburile de acolo! Numai bine!

  Alex

 8. @Alex,

  da, este fain pe aici… daca era primavara-vara era chiar perfect.
  Multumesc de vizita si comentariu,
  cosmln

 9. Salut Cosmin,

  In timp ce ma uitam la niste poze pe net am gasit una cu o calugarita care cred ca este o specie din fotografiile tale inca nedeterminata. Asa ca daca te intereseaza cauta pe net foto cu Iris oratoria, poate asta e specia.

  Succes la determinare,
  Alexaandru

 10. @Alexaandru,

  multumesc de ajutor, gasisem si eu numele ei (ala este) doar ca nu am apucat sa schimb. probabil ca maine voi sta mai mult pe blog, sa mai fac unele schimbari, adaugiri…

  cosmln

 11. oricand cu placere ;),

  Alexaandru

Leave a Reply