Prin Peloponez, 15-20.februarie.2010

Data trecută vă spuneam că nu am mai avut chef să scriu pe aici… asta din cauza că într-o după masă ne-am trezit cu mașina spartă și echipament foto de câteva mii de euro evaporat. Așa ca bye bye… Canon 50D, Canon EF 180mm f/3.5L USM Macro și bitzul Canon MR 14-EX (plus câteva accesorii care se adună la total).

Să revenim la subiectul acestui post. O tură mai lunguță prin Peloponez cu scopul principal de mai aduna ceva date pentru libelule și mai ales pentru două specii (fără a reuși să găsesc acele două specii… ape mari, s-a rupt fileul de apă)… ceva peste 1000 de km.

Cu mulțumirile de rigoare lui GoogleEarth și Gabrielei că a făcut track-ul cam așa arată traseul urmat de noi (click pe imagine să o vedeți mai mare).

Așă că plecare din Atena și sfârșitul zilei pe lângă Nafplion. Pe drum am vizitat și teatrul de la Epidaurus… poate o să vină Gabriela cu mai multe pe subiect. Și câteva fotografii făcute în 15 februarie ici și colo, dacă vă interesează exact unde de acum în fotografii (în exif) există și coordonatele geografice… Bellevalia hyacinthoides, Chrysanthemum coronariumFritillaria graeca, Gagea, Paronychia, Romulea linaresii, Veronica cymbalaria.

Ziua doi între Nafplio și Vrontamas, stop ici și colo pentru libelule fără a descoperi ceva foarte important. Câteva fotografii din acea zi… Himantoglossum robertianum, Veronica glauca, Hermodactylus tuberosus, Crocus olivieri, Crocus sieberi, Euphorbia myrsinites, Cyclamen repandum, Cistus salvifolius, Anemone blanda.

Ziua trei a început lângă Vrontamas și am terminat lângă Kardamili, unde aveam intenția de vizita orașul vechi… dimineață la trezire. Până am ajuns acolo am făcut un ”deget” al Peloponezului (Peninsula Mani) și am ajuns și în cel mai sudic punct din Grecia continentală, acolo unde astăzi există farul Tenaro. A fost o zi extraodinară deși la orizont se arăta chestii nu prea plăcute… o să aflați ce 😉 .

Câteva fotografii din ziua respectivă… Algyroides moreoticus, Bufo bufo spinosus, Serapias orientalis, Ophrys sicula, Gynandriris sisyrinchium, Lupinus angustifolius, Asphodeline lutea și farul Tenaro.

Ziua a patra a început prost pentru că ceața care începuse să apară la orizont în zona farului Tenaro a început să învelească tot. Mai târziu am aflat că de fapt era un nor de praf din Africa… o chestie destul de comună prin Grecia… neplăcut pentru că ne-a însoțit până am ajuns înapoi în Atena… așa că de acum înainte mult mai puține fotografii, vizibilitatea fiind absoluta doar până la circa 20-30 de metri, la distanță de 200-300 de metri nu se mai vedea aproape nimic. Traseul a început la Kardamili și s-a termina la Kyparissia unde ne-am cazat și noi la un hotel să mai facem o baie și un pic de somn pe pat. Pe drum am fost și pe la castelul din Methoni, plin de Podarcis peloponnesiacus pe acolo. Am vrut să mergem și la castelul din Pylos dar deja era târziu, dacă le vizitați să știti că acestea se închid la ora trei. Câteva fotografii … Erica arborea, Romulea bulbocodium, Podarcis peloponnesiacus.

Ziua următoare am început să ne îndreptăm spre Atena și am făcut o ultimă oprire lângă Lyrkeia. Pe drum am fost și până la templul lui Apollo Epicurius. Câteva fotografii… Galanthus, Crocus sieberi, Caliaeschna microstigma.

În ultima zi am pornit spre Nemea apoi spre Stymphalia (ambele locații cu rezonanță mitologică dacă vă amintiți de Hercule) după care sătui de acea ”ceață” am plecat spre Atena unde am ajuns dupămasa.

6 Responses to “Prin Peloponez, 15-20.februarie.2010”

 1. Am inteles aluzia la poze si blog si etc…Probabil o sa mai dureze la mine ca am foarte mult de lucru din urma la poze :), dar o sa ajung si acolo…

  Postul tau… yumm yumm…frumoase poze, unele nici nu stiam ca le-ai facut…(sneaky)…

  Evident ca …more more more…
  :*

 2. Good to see your back Cosmin. You and Gabriela must have been exhausted after the trip. Very nice photos of nature and of a photographer 🙂
  It is great to see Spring has arrived somewhere, we are still waiting for Winter to end 🙂

 3. @Gabriela

  oky… asteptam 🙂
  si eu cum am putut 😉

  @Gerry
  thanks for the visit…
  probably Gabriela more exhausted… I don’t get exhausted when I’m out just maybe sometime bored when I don’t find enything or the weather is very bad to go out.
  yes is spring here… you will see more in the next post 😉
  when will be something new on your blog?

  cosmln

 4. Frumoase fotografii, in special aceea cu campul plin de ceapa-ciorii 😉

  La cat mai multe fotografii…sper sa apara si ceva foto cu scarabeidae pe aici 😀

  Alexaandru

 5. Speram sa reusesti sa recuperezi ceva din aparatura, dar mno se pare ca si grecii au servicile la fel ca si la noi..Pozele sunt minuntate, totusi nu ai renuntat sa umbli handravela toata ziua :P. Bafta 🙂

 6. @Alexaandru

  multumesc de vizita si aprecieri… campuri de alea sunt multe pe aici, Muscari commutatum este una dintre speciile foarte comune aici.

  hai ca vad pe viitor sa pun si o foto cu ceva scarabeide, numai sa apara mai multe 🙂

  @Ionut

  multumesc de vizita, comentariu…
  pai cum sa ma opresc din umblareala? asta este doar unul din motive ca sunt pe aici.
  de recuperat nu cred ca o voi avea norocul asta.

  cosmln

Leave a Reply