12.august.2008 forme si culori in noapte

Azi, ca in multe alte nopti am stat pe la lumina. As fi vrut mai ales sa mai gasesc musca Therobia leonidei din familia Tachinidae: E posibil sa fie o specie noua pentru fauna Romaniei, mai trebuie studiat. Am gasit-o acum cateva nopti, vezi aici. Si spre bucuria mea a aparut dar am ratat si s-a dus, poate o sa ma vina (noaptea e destul de lunga). La linkul de mai sus, daca sunteti destul de curiosi putei vedea si unele aspecte ale vietii acestei insecte, o musca ffff interesanta.

De ce acest post? [e posibil sa mai vina si altele asemanatoare]

Pentru ca noaptea e mai multa viata decat ziua. Un exemplu: din circa 4000 de specii de fluturi doar circa 400 zboara ziua (in cifra de 400 fiind bagati si fluturii de “noapte” care zboara ziua).

Aspecte din noapte:

Triodia sylvina

Notodonta dromedarius

Furcula bicuspis

Furcula bicuspis

Cerura vinula

Meconema thalassinum, ID de Elena Iorgu

Harpyia milhauseri

Agrius convolvuli, una dintre speciile cele mai mari de la noi cu o anvergura de cca 13 cm si o trompa pe masura cca 12 cm

Penru cei curiosi cum: toate acestea sunt fotografiate la mine in balcon fiind atrase de un bec. Fundalul imaginii este o panza foarte subtire, verzuie (gen voal) lasata sa stea cum vrea (sa faca acele umbre, pentru un fundal care sa nu fie perfect).

2 Responses to “12.august.2008 forme si culori in noapte”

  1. Cosmin,

    great blog – anyway the pics as I do understand very little Romanian 🙂

    A special Ischnura pumilio female somewhere !

    Keep going.
    Marc

  2. hi Mark,

    thanks for your appreciation.
    maybe this will come also in english… will see.

    cosmln

Leave a Reply