27-29.martie.2009 – Franţa > Italia > Franţa > Italia

Continuând de unde am lăsat în postarea trecută… am plecat din zona Saint-Tropez cu destinaţia Alpii Maritimi.

Pe drum ne-am oprit pentru scurtă vreme în Masivul Esterel unde am putut fotografia câţiva fluturi: Pararge aegeria (subspecia nominală – la noi se găseşte subspecia tircis care este colorată altfel), Zerynthia rumina (specie găsită doar în sud-vestul Europei), o specie de levănţică (Lavandula stoechas), nişte rate mari (Anas platyrhynchos) şi o panoramă cu zona (în depărtare linia albă este dată de Alpii Maritimi acoperiţi cu zăpadă… acolo o să fim mai târziu).

<i>Pararge aegeria</i> <i>Zerynthia rumina</i> <i>Lavandula stoechas</i> <i>Anas platyrhynchos</i> <i>Anas platyrhynchos</i>Massif Esterel

Dupămasă am ajuns în Alpii Maritimi, la marginea Parcului Naţional Mercantur,  în zona localităţii Saint-Dalmas-de-Tende unde ni se sugerase (de către Richard Zink) că ar fi o zonă cu şanse de a vedea zăganul (Gypaetus barbatus), deşi ne-am “binoclat ” pe respectiva vale pentru câteva ore nu am avut succes singura observaţie mai interesantă fiind un exemplar adult de acvilă de munte (Aquila chrysaetos). După, am plecat să traversăm muntele (este un tunel), aşa că am ajuns în partea italiană a Alpilor Maritimi unde am decis să onorez invitaţia celor de Parcul Natural Alpii Maritimi de a dormi la sediul lor din Terme di Valdieri… am avut surpriza să găsim drumul blocat de o avalanşă… acolo am şi dormit… cu zăpăda de aproape un metru lâmgă noi.

Dimineaţă vremea se strica, ceaţă şi ploaie, astfel că am zis că poate este mai bine să încercăm din nou pe partea franceză a muntelui aşa că înapoi în Franţa. Aceeaşi vreme urâtă, ne-am mai oprit un pic în Tende unde Gabriela încercând să facă câteva fotografii s-a udat până la piele… poate pune câteva fotografii făcute acolo pe blogul ei   ;).

Mai departe pe valea râului Roya ne-am oprit lângă localitatea Saorge unde printre picături am mai făcut câteva fotografii… la câteva plante: Daphne laureola, Helleborus foetidus şi Hepatica nobilis (deşi este o specie comună şi la noi plantele de acolo arătau mai diferit din cauza frunzelor pătate).

<i>Daphne laureola</i> <i>Helleborus foetidus</i> <i>Hepatica nobilis</i>

Am plecat mai departe spre Italia unde am mai făcut o oprire lângă Camporosso, tot printre picături de ploaie am reusit să trag în foto câteva orhidee (nu sunt sigur de determinarea acestora): Ophrys fusca, Ophrys araneola şi Orchis olbiensis.

<i>Ophrys fusca</i> <i>Ophrys araneola</i> <i>Orchis olbiensis</i>

Somn de voie într-o pădure de castan bun (Castanea sativa) nu foarte departe de Genova, unde a plouat toată noaptea.

2 Responses to “27-29.martie.2009 – Franţa > Italia > Franţa > Italia”

  1. Nu am incercat sa fac doar cateva fotografii…am alergat de sus in jos prin orasul ala vreo ora…si am revenit cu cel putin 200 de foto. 😀

    Ce imi place sa iti citesc relatarile…
    Acum hai in munte…

  2. nu stiu eu nu am vazut nimic 😛

    cosmln

Leave a Reply