18.iunie.2008 Dublin si pe langa

Dimineata am plecat din Dublin spre Howth pentru a putea merge pe Ireland’s Eye.

Pana am ajuns la cheiul de unde se ia barca am fotografiat doi exemplare tinere de pescarus arginiu (Larus argentatus)

Larus argentatus

Aici era ultima mea sansa sa incerc sa fac fotografii la ceva pasari de mare. Nu a fost sa fie, pentru ca barcile care fac aceste tururi nu functionau la data respectiva. Am putut vedea insula Ireland’s Eye de la distanta (in foto) si pasarile de asemenea.

Ireland\'s Eye

Nefiind nici o sansa sa plecam pe insula m-am mai invartit un pic prin port (in foto)

Howth pier

aici am putut observa doua perechi de Cepphus grylle, una dintre perechi era inelata dar nu am putut vedea nici un detaliu.

Cepphus grylle

Cepphus grylle

Dupa comportamenul acestora presupun ca cuibareau in gaurile din peretii de acolo. Oricum a fost placut sa le pot observa pentru mai mult timp si mai in detaliu. Mai tarziu ne-am decis sa plecam din port si in drum spre masina am observat ca pe malul stancos se afla colonii de pasari asfel ca am decis sa mergem acolo (spre varful peninsulei Howth).

Ridicand privirea am putut vedea unul dintre avioanele Aerlingus… cu unul de asta peste circa 24 de ore vom pleca de acolo.

airlingus

In drum o pereche de stancute (Corvus monedula) se hraneau cu ceva resturi.

Corvus monedula

Ajunsi la colonie din cauza ploii care incepuse am renuntat sa stam mai mult… poate as fi reusit mai multe. Specii observate acolo: Alca torda, Uria aalge, Phalacrocorax aristotelis, Columba livia, Rissa tridactyla. Doar cateva aspecte din aceasta colonie:

colony aspect

colony aspect

A inceput ploaia si am plecat spre Newgrange unde din cauza unei blocari de drum nu am ajuns unde trebuia, am ajuns exact la monument am aflat ca nu se poate vizita direct: trebe sa ajungi intr-o localitate (Donore)… de acolo te ia un autobuz… la monument si poti vizita. Dar nu poti vizita daca mergi acolo… asta este… fiecare loc cu ciudaenia lui. Concluzia -> l-am vazut doar de la distanta.

Mai departe am ajuns la Dublin si am umblat un pic prin librarii… care nu se compara cu cele de la noi… doar sa ai bani. Cele mai mari librarii pe care le-am vazut eu in tara poate sunt pe sfert ca cele obisnuite de acolo… asta este.

Ultima noapte in Dublin, in Irlanda.

Leave a Reply